Колеги здравейте. Снощи реших да правя ръчната като мислих че не е стегнато жилото , защото едното колело спира а другото изобщо. Та в последствие разбрах че механизма на апарата ( за ръчната ) е блокирал. Разглобих апарата ,но не можах да оправя нищо ,даже едва го сглобих после . Та сега спирачките не са като хората. Снощи обезвъздушихме проблемното колело , но сега като карам ,колата не е същата . Гумите влачат , ако натисна педала с два крака и като натисна последователно педала някоко пъти и той става твърд. Ако някой може да ме насочи какво да правя да казва че ме е страх да я карам така колата.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките.
Collapse
X
-
Преди около месец и аз имах проблеми със задно ляво колело(Диск, не барабан). Оказа се че ми е повредено (ръждясало) жилото. Смених ги и двете и всичко се оправи. Видях зор с прибирането на цилиндърчето, но все пак успях-за да се прибере използвах клещи с тънки човки и въртях по посока на часовниковата стрелка.Last edited by cakow_im; d.m.y г., 19:09.Alfa Romeo 146, 16V, TS, 2000
-
От поста ти не става много ясно, но сякаш си открил проблема, но не си го отстранил
Напиши за всеки случай коя година и двигател е колата, както и дали са дискови или барабанни спирачките.
Аз бих те посъветвал да свалиш и сервизираш основно и двете задни спирачки - спирачни апарати, маркучета и прочие. Не струва никак скъпо.
Това с натискането на педала с двата крака не го разбрах, но щом ти се втърдява педалът след последователни натискания, значи имаш въздух по системата.
Ако не ти е ясно какво точно правиш, най-добре отиди при квалифициран майстор. Това са спирачки, не е шега работа._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеОт поста ти не става много ясно, но сякаш си открил проблема, но не си го отстранил
Напиши за всеки случай коя година и двигател е колата, както и дали са дискови или барабанни спирачките.
Аз бих те посъветвал да свалиш и сервизираш основно и двете задни спирачки - спирачни апарати, маркучета и прочие. Не струва никак скъпо.
Това с натискането на педала с двата крака не го разбрах, но щом ти се втърдява педалът след последователни натискания, значи имаш въздух по системата.
Ако не ти е ясно какво точно правиш, най-добре отиди при квалифициран майстор. Това са спирачки, не е шега работа.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеняма значение от кое ще почнеш. другото е че ръчната спирачка се регулира само при смяна на задните накладки, да не си я въртял нещо.
Comment
-
при смяна на задни накладки, ръчната винаги се настройва наново. разхлабваш и винта и я вдигаш на 3-ти зъб. помпиш педала на спирачката няколко пъти и стягаш винта на ръчната докато ти блокират колелата и после проверяваш дали се въртят свободно,това е. ето тук на 24-та страница пише. може да видиш и как да си оправиш механизма
http://gg-bg.org/tmp/alfa/Alfa%20145...kes/brakes.pdfточка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениепри смяна на задни накладки, ръчната винаги се настройва наново. разхлабваш и винта и я вдигаш на 3-ти зъб. помпиш педала на спирачката няколко пъти и стягаш винта на ръчната докато ти блокират колелата и после проверяваш дали се въртят свободно,това е. ето тук на 24-та страница пише. може да видиш и как да си оправиш механизма
http://gg-bg.org/tmp/alfa/Alfa%20145...kes/brakes.pdf
Comment
-
Колеги, да не отварям нова тема, тъй като и моя проблем е в спирачките. Автомобила е 145 1.9ТД, 1995г. Проблема е: педала на спирачката има доста голям луфт през който нищо не става. После изведнъж се втърдява, се едно съм стъпил на желязо. Няма почти никакъв ход за регулиране на спирачното усилие - празен ход и изведнъж твърд. Автомобила спира, но е доста неприятно и неистествено.
Някакви идеи?
Comment
-
Първоначално публикувано от p_yanev Покажи съобщениеКолеги, да не отварям нова тема, тъй като и моя проблем е в спирачките. Автомобила е 145 1.9ТД, 1995г. Проблема е: педала на спирачката има доста голям луфт през който нищо не става. После изведнъж се втърдява, се едно съм стъпил на желязо. Няма почти никакъв ход за регулиране на спирачното усилие - празен ход и изведнъж твърд. Автомобила спира, но е доста неприятно и неистествено.
Някакви идеи?
Comment
-
Първоначално публикувано от bios_rage Покажи съобщениеИ аз да не отварям нова тема да попитам, карам си аз колата и като натисна рязко педала или след няколко завойчета с по-голяма скорост (а наляво, а надясно) и педала ми всякаш прескача и не спира.... ?!Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.
Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.
Comment
Comment